miércoles, 1 de junio de 2011

Resenya

 Cuidad de Dios



Direcció: Fernando Meirelles
Guió: Bráulio Mantovani; basado en la novela de Paolo Lins
Producció: Globo Films, Lumière, Wild Bunch
Duració: 135 min
País: Brasil
Any de producció: 2002
Protagonistes: Alexandre Rodriguez (Buscapé), Leandro Firmino da Hora (Zé Pequeno), Douglas Silva (Dadinho), Jonathan Haasengen (Cabelleira),

Cuidad de Dios es una  historia basada en fets reals.
Se situa a Rio de Janeiro a finals dels anys 60 i principi dels 80
Buscapè es un dels nens protagonistes que té 11 anys, el seu somni es ser fotògraf .
Dadhino l’altre protagonista de la mateixa edat, que el seu somni es convertir-se n el criminal més famós de la ciutat, el seu somni comença fent encàrrecs a delinqüents.
A poc a poc s’introdueix al crim gràcies a la banda Cabeleria.
I Buscapè segueix estudiant, i de tant en tant treballa., I Dadhino ja comença a formar el seu grup. Quan descobreix, que la cocaïna li dona més diners que els robatoris, comença a formar el seu negoci.
Finalment Buscapè aconsegueix una càmera fotogràfica i comença a realitzar el seu somni.
Dadhino també comença el seu somni i és conegut com “Ze PequeÑo”, el criminal i traficant  més famós que gràcies als seus amics i a un grup de nens manté el seu poder.
Comença la guerra a Ciudad de Dios arrel de la violació, de la novia de “Manu Galhina”. El noi vol venjar-se perquè la policía corrupta no l’ajuda, és el moment en què Buscapè aconsegueix una fotografia de la corrupció. Abans de que la pugui publicar “Ze Pequeño” és assassinat pel grup de nens perquè es volen venjar de l’assasinat de un d’ells.
Finalment Buscapè publica les fotografiés de la corrupció i del assassinat i es fa famós.
Els actors estan molt ben triat, però Buscapé hauria de ser molt mes agressiu ja que les condicions de vida d’aquella cuitat l’han d’influir en la seva personalitat, tot i estar basat en fets reals.
Aquesta pel·lícula és molt commovedora perquè és molt propera, per alguns documentals que he vist sobre Brasil i es fa tan real que sembla que hi estiguis dintre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario